Σε σχολεία των Δήμων Αλιάρτου Θεσπιέων,Λεβαδέων,Τανάγρας και Ορχομενού τέλεσε Αγιασμό ο Μητροπολίτης Γεώργιος

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, πρώτη ημέρα  λειτουργίας των σχολείων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος βρέθηκε κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της επαρχίας μας και συγκεκριμένα στα Οινόφυτα, στο Σχηματάρι, στην Αλίαρτο και στη Λιβαδειά, όπου και τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα Οινόφυτα, όπου τέλεσε τον Αγιασμό πρώτα στο Γυμνάσιο και στη συνέχεια στο Γενικό Λύκειο. Κατόπιν μετέβη στο Σχηματάρι, όπου τέλεσε τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο, στη συνέχεια στο ΕΠΑΛ και τέλος στο Γενικό Λύκειο της πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, ενώ στη συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της Λιβαδειάς και κατόπιν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό Κόκκινο, όπου τέλεσε τον Αγιασμό στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό του χωριού, με την παρουσία της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Παναγιώτας Χουλιάρα – Σιδερά. Μετά το τέλος του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στα παιδιά τετράδια, μπλόκ ζωγραφικής, μολύβια κλπ.

Ο Σεβασμιώτατος σε όλα τα σχολεία, που επισκέφθηκε, ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους. Τόνισε ότι ο ίδιος και η Τοπική μας Εκκλησία είναι κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ευχήθηκε να υπάρχει άριστη συνεργασία όλων για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας.

Στον Αγιασμό των παραπάνω σχολείων παραυρέθηκαν οι αρχές του τόπου και γονείς των μαθητών.

imtl.gr

Σχετικά